Международният валутен фонд (МВФ) трябва да предприеме действия, за да

...
 Международният валутен фонд (МВФ) трябва да предприеме действия, за да
Коментари Харесай

Стивън Манучин: МВФ трябва да се справи с външните дисбаланси

 Международният валутен фонд (МВФ) би трябвало да предприеме дейности, с цел да се оправи с огромните външни несъответствия, да изиска премахването на комерсиалните бариери и отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност, прикани американският финансов министър Стивън Манучин, представен от Ройтерс.
 

В изказване пред управителния комитет на МВФ в събота Манучин съобщи, че страни, които имат огромни и устойчиви външни остатъци, би трябвало да създадат повече.

 

„ МВФ би трябвало да се изправи против този въпрос, като даде по-голяма публичност и непрекъснато отбелязва, когато членовете поддържат макроикономически, валутни и търговски политики, които улесняват нелоялната конкуренция или водят до небалансиран напредък “, сподели Манучин.

Включеният в изказването му проблем с интелектуалната благосъстоятелност следва заканите от страна на Съединени американски щати да наложат мита върху вноса на китайски артикули поради изказванията, че Пекин е присвоил американска интелектуална благосъстоятелност посредством разнообразни промишлени политики.

" Ние твърдо имаме вяра, че несправедливите търговски практики в международен мащаб попречват по-силния напредък в Съединени американски щати и в международен мащаб, действайки като трайно противодействие на международната стопанска система ", сподели Манучин.  Той акцентира, че гарантирането, че търговията е свободна, обективна и реципрочна, ще подтиква международната търговия и ще поддържа по-силен и по-устойчив напредък ".
 
По публикацията работи: Веселина Василева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР